Kosten spuitgieten

Benieuwd naar de kosten van spuitgieten? Neemt u dan contact met ons op om te bespreken wat voor soort kunststof product u wilt laten maken en in welke oplage u de producten wilt laten produceren. We spreken dan de mogelijkheden met u door en kunnen u ook al een grove schatting geven van de te verwachten kosten.

Neem contact op

 

Factoren kosten spuitgieten

Er zijn verschillende factoren die invloed uitoefenen op de kosten voor spuitgieten. Het product speelt daarbij een grote rol. Hoe gecompliceerd is het om dit product te maken en hoe groot is het prototype: dit bepaalt de kosten voor de matrijs. Hoeveel producten bestelt u en aan welke eisen moet het product voldoen? Misschien moet uw product tegen chemische stoffen kunnen of is het zeer belangrijk dat uw product hittebestendig is. Het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijs.

Vaststellen kostprijs product

De meeste spuitgietbedrijven maken onderscheid in verschillende soorten kosten, waaronder vaste en variabele kosten. Tijdens het productieproces wordt er allereerst een prototype gemaakt van het ontwerp, waarna de matrijs wordt geproduceerd en de eerste testversie van uw product. Deze kosten rekenen wij tot de vaste kosten. Keurt u het product goed, dan gaan wij aan de slag met de gehele bestelling.

Voor productie van uw kunststof producten zijn grondstoffen nodig. Het is afhankelijk van de eisen die u stelt aan het product, welke grondstoffen gebruikt (moeten) worden. Naast de grondstofkosten is er tenslotte nog de kostenpost voor de machine en het personeel. Afhankelijk van de grootte van uw product en de benodigde dikte van de wanden wordt er een keuze gemaakt tussen de spuitgietmachines. Deze twee componenten behoren dan ook tot de variabele kosten.

Op basis van de vaste en variabele kosten kunnen wij de kostprijs bepalen. Gezien alle kosten wil het dus helemaal niet zeggen dat een kleine oplage voordeliger is om te laten produceren. De matrijs bijvoorbeeld moet altijd gemaakt worden of het nu gaat om een kleine of grote oplage.

Laatste stap: assemblage

Nadat het spuitgieten is afgerond, gaat S.P.F. aan de slag met het assembleren van het product. Hier bepaalt wederom de complexiteit van het product hoe lang hiervoor nodig is en hoeveel mankracht er ingezet moet worden.

Geen standaard prijs

U ziet het: bij alle aanvragen die we krijgen, is geen product hetzelfde en altijd geheel op maat. Daarom is het ook niet mogelijk om een richtprijs voor uw product op deze pagina aan te geven. Neem daarom contact met ons op. Na overleg kunnen we u een schatting geven van de kosten.

Neem contact op