Matrijs spuitgieten

Maatwerk voor elke branche en toepassing

Een matrijs voor spuitgieten laten maken voor de productie van uw product? Laat dit dan vakkundig vervaardigen door S.P.F. Plastics B.V. Wij maken matrijzen voor elke toepassing en voor elke branche. U kunt op basis van een al uitgewerkte tekening matrijzen laten maken, maar we kunnen ook een idee of schets omzetten naar een complete mal voor eindproductie.

Neem contact op

 

Wat is een mal of matrijs?

In feite is de mal of matrijs de contravorm van het uiteindelijke product. In deze mal wordt vloeibaar kunststof gespoten dat na afkoeling uithardt en wordt gelost als eindproduct. Door een goede kwaliteit spuitgietmal kunnen hoge producties worden behaald.

Hoe maken we een spuitgietmal?

Levert u een ontwerptekening van uw eindproduct aan, dan wordt deze door onze ontwerpafdeling gecontroleerd. Zij kijken of het productontwerp daadwerkelijk maakbaar is, geen onvolmaaktheden bevat en ze passen het zo nodig en in overleg aan. Deze tekening zetten we vervolgens om naar een ontwerp voor de matrijs.

Toevoegen basiscomponenten

Het ontwerp voor de matrijs ziet er net even anders uit dan een 1 op 1 afdruk van het product. In de mal worden namelijk een aantal basiscomponenten toegevoegd om in de matrijs het spuitgieten en lossen mogelijk te maken. Denk aan vormholtes, de aanspuitopening en de koelkanalen.

Staal of aluminium

Is het ontwerp voor de matrijs klaar, dan wordt de mal door ons gefabriceerd in staal of aluminium. Stalen mallen zijn erg geschikt voor hoge producties, maar zijn ook prijziger en steviger dan aluminium. Aluminium mallen zijn daarom vooral voor lage producties geschikt. Na vervaardiging wordt via proefspuiten de mal uitvoerig getest om te beoordelen of deze aan alle eisen voldoet en voor productie geschikt is.

Meer weten?

Ook een matrijs voor spuitgieten laten maken of wilt u advies bij het ontwikkelen van een kunststof spuitgietproduct? Wij staan u graag te woord. Bel vrijblijvend 0418 – 51 59 00 of vul ons contactformulier in.