Kunststof spuitgieten bij S.P.F. Plastics

S.P.F Plastics is een familiebedrijf dat zich heeft toegelegd op het kunststof spuitgieten van producten. Kennis en kunde is van vader op zonen doorgegeven, dus u bent verzekerd van kunststof producten op maat van de hoogste kwaliteit. Het kunststof spuitgieten van producten door S.P.F. Plastics zal uitgevoerd worden door vakkundige specialisten.

Hoe gaat spuitgieten van kunststof in zijn werk?

Kunststof spuitgieten Het spuitgieten van kunststof is een techniek om kunststoffen een bepaalde vorm te geven. Tijdens het proces van kunststof spuitgieten verhit S.P.F. Plastics kleine korrels kunststof. Hierdoor plastificeren ze. Vervolgens plaatsen we de verhitte massa in een matrijs, waardoor het materiaal de vorm aanneemt van de matrijs. Door vervolgens de matrijs te koelen, stolt het kunststof en zo wordt dus het product vervaardigd.
Er zijn veel kunststoffen die gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van kunststof producten. Denkt u bijvoorbeeld aan polypropyleen, polyethyleen, SAN (Styreenacrylnitril), ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen), polyamide, polycarbonaat en XF-materiaal. Afhankelijk van het doel van uw product, bepalen wij welke kunststoffen we gebruiken voor het kunststof spuitgieten.

Werkwijze S.P.F Plastics bij kunststof spuitgieten

Kunststof producten op maat maken wij in nauw onderling overleg met u als opdrachtgever. We denken met u mee en bepalen op basis van uw wensen welke kunststoffen, welke vorm en welke techniek er benodigd is voor het kunststof spuitgieten. Wanneer u het product buiten gebruikt en de intensiteit waarmee het kunststof product gebruikt wordt, zijn allemaal bepalend voor de keuze in materialen. Vindt u het lastig om een ontwerp te maken? Ook dan kunt u een beroep doen op S.P.F. Plastics. Met behulp van een groot netwerk aan specialisten, kunnen wij u ontlasten van A tot Z: vanaf het ontwerp van de matrijs tot en met het regelen van de logistiek.
Uiteraard kunt u rekenen op een zeer concurrerende prijs voor het kunststof spuitgieten van onze producten in Nederland. Al vanaf het jaar 1960 beschikken wij over een grote expertise als het gaat om de juiste verwerkingsstoffen en productiemethode.

FAQ

Wat is kunststof spuitgieten?

Kunststof spuitgieten is een techniek om kunststoffen een bepaalde vorm te geven. Kunststof granulaat wordt gesmolten en geïnjecteerd in de holte van een matrijs, wat in de vorm is van het gewenste product. Door het afkoelen van het materiaal stolt de kunststof en neemt het de vorm van de matrijs aan.

Hoeveel kost spuitgieten?

De spuitgiet kosten verschillen per product en is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij o.a. aan de complexiteit van het product, het materiaal dat u kiest en de hoeveelheid kunststof producten dat geproduceerd moet worden. Voor een goede kunststof spuitgieten prijs indicatie, kunt u het beste contact met ons opnemen.

Contact met S.P.F Plastics

Voor nagenoeg elk soort kunststof product (of een onderdeel ervan), staat S.P.F. Plastics graag voor u klaar. Zoekt u dus een goede partner voor het (matrijs) spuitgieten van kunststof producten of wilt u meer informatie over het kunststof spuitgieten of het spuitgietwerk van S.P.F.? neemt u dan contact op met S.P.F. Plastics. Samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ga naar contact