Kunststof spuitgieten bij S.P.F. Plastics

S.P.F Plastics is een familiebedrijf dat zich heeft toegelegd op het spuitgieten van kunststof producten. Kennis en kunde is van vader op zonen doorgegeven, dus u bent verzekerd van kunststof producten op maat van de hoogste kwaliteit. S.P.F. Plastics maakt met behulp van spuitgieten producten wereldwijd.

Wat is spuitgieten?

Kunststof producten spuitgieten bij SPFSpuitgieten is een techniek om kunststoffen een bepaalde vorm te geven. Tijdens het proces van spuitgieten verhit S.P.F. Plastics kleine korrels kunststof. Hierdoor plastificeren ze. Vervolgens plaatsen we de verhitte massa in een matrijs, waardoor het materiaal de vorm aanneemt van de matrijs. Door vervolgens de matrijs te koelen, stolt het kunststof en het kunststof product is vervaardigd.
Er zijn veel kunststoffen die gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van kunststof producten. Denkt u bijvoorbeeld aan polypropyleen, polyethyleen, SAN (Styreenacrylnitril), ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen), polyamide, polycarbonaat en XF-materiaal. Afhankelijk van het doel van uw product, bepalen wij welke kunststoffen we gebruiken.

Werkwijze S.P.F Plastics bij spuitgieten

Kunststof producten op maat maken wij in nauw onderling overleg met u als opdrachtgever. We denken met u mee en bepalen op basis van uw wensen welke kunststoffen, welke vorm en welke techniek er benodigd is. Wanneer u het product buiten gebruikt en de intensiteit waarmee het kunststof product gebruikt wordt, zijn allemaal bepalend voor de keuze in materialen. Vindt u het lastig om een ontwerp te maken? Ook dan kunt u een beroep doen op S.P.F. Plastics. Met behulp van een groot netwerk aan specialisten, kunnen wij u ontlasten van A tot Z: vanaf het ontwerp van de matrijs tot en met het regelen van de logistiek.
Uiteraard kunt u rekenen op een zeer concurrerende prijs voor het spuitgieten van onze kunststof producten in Nederland. Met ruim 55 jaar ervaring beschikken wij over een grote expertise als het gaat om de juiste verwerkingsstoffen en productiemethode.

Contact met S.P.F Plastics

Voor nagenoeg elk soort kunststof product (of een onderdeel ervan), staat S.P.F. Plastics graag voor u klaar. Zoekt u dus een goede partner voor het spuitgieten van kunststof producten neemt u dan contact op met S.P.F. Plastics. Samen bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ga naar contact